1- EPS ısı yalıtım levhaları yok olur mu?

Polistiren esaslı malzemelerin hammaddesi petroldür ve petrol türevi ürünlerin doğada yok olma süresi asgari 1000 yıldır. Kendiliğinden yok olması ya da erimesi gibi bir durum söz konusu değildir. Isı Yalıtım Sistemi, Avrupa’da ve dünyanın birçok ülkesinde 30 yıldır milyonlarca m2’lik alanda başarılı bir şekilde uygulanmıştır ve uygulanmaktadır.

2- Su buharı geçirgenliği neden önemlidir?

Yapıların içinde her gün belirli miktarda su buharı oluşmaktadır (nefes alıp vermek, yemek pişirmek, banyo, çamaşır vb.). Oluşan su buharı, dış cephe üzerinden difüzyon yolu ile dışarıya atılır. Eğer yalıtımda kullanılan levhaların su buharı geçirgenliği düşük ise, doğal yolla atılan su buharı miktarında azalma olur ve bu da cephe katmanları arasında terleme ve yoğuşma riskini arttırır. Terleme ve yoğuşma, rutubet ve küf oluşumuna yol açar ve bu durum sistemin dayanım ve performansının azalması anlamına gelir.

3- Isı yalıtım levhaları su emer mi?

Levhalar tam olarak suya daldırılıp bir hafta suda bekletildiklerinde dahi hacimce sadece % 1 oranında su emerler. Cephede bu tip bir suda bekleme durumu olamayacağı, cephedeki suyun yer çekimi etkisi ile akıp gideceği hesaba katılırsa levhaların pratik olarak kesinlikle su emmediği kabul edilir.

4- Son kat kaplama yapmak istemiyorum. Isı yalıtım sıvası direkt boyanabilir mi?

Son kat kaplamalar dekoratif görünümün yanı sıra sisteme mukavemet kazandırır. Bu sebeple dekoratif sıva ya da grenli boya uygulanması tavsiye edilir. Yine de kaplama yerine düz boya uygulanacaksa ısı yalıtım sıvasının, 4 yerine 6 mm olacak şekilde kullanılması ve süngerleme yöntemi ile yüzey düzeltmesi yapılması gereklidir.

5- Bu sistem çarpmalara karşı dayanıklı mı?

Dış cephelerde ilk 3 metreden sonra rüzgâr yükü haricinde mekanik bir yük oluşmamaktadır. İnsan faktörü ile karşı karşıya kalan ve darbe alma riski yüksek olan ilk 2-3 metre mesafede sistemi koruyan Isı Yalıtım Sıvası içinde darbe dayanımının daha yüksek olması için 2 kat fileli sıva yapılması tercih edilebilir.

6- Isı yalıtım levhalarının boyutları nedir?

Levhalar, 50x100 cm boyutunda ve istenilen kalınlıkta üretilebilmektedir. En sık kullanılan kalınlıklar 3-8 cm arasındadır.

7- Ürünlerinizin TSE belgesi var mı?
Uygulamada kullandığımız ürünlerin kalite belgeleri için bizime irtibata geçiniz.